Tips og råd når du innrederditt nye hjem

En innredning skal handle om å fylle sansene med visuell glede.
Å lage et trendy hjem er uproblematisk, men det å lage et personlig hjem er en kunst...

TENK PÅ DETTE NÅR DU VELGER MØBLER

Å innrede et nytt hjem kan være noe av det morsomste som finnes. Men før du begynner kan det være greit å tenke litt over hvordan du vil ha det. Her er noen tips for å hjelpe deg på veien.

Velg alltid møbler basert på din personlige stil

Husk at du innreder etter deg og dine behov. Tenk på hvilken stil du liker og hva som er viktig for deg. Du kan hente inspirasjon fra interiørprogrammer, sosiale medier og magasiner. Det beste er tross alt å ta utgangspunkt i deg selv, din smak og ditt liv.

image86htl.png

Bruk tiden før flyttingen til å sortere eiendelene dine

Dersom du sorterer og organiserer før du flytter inn, blir det både morsommere og enklere. Hvor mye bør du ha med deg? Hvilke ting liker du best? Hva kan du selge eller gi bort? Du kan sikkert gi noen ting nytt liv ved å bruke dem på nye måter.

Velg møbler som er enhetlige og harmoniske

Å ha en rød tråd er en smart måte å variere innredningen på men likevel få den til å henge sammen. Det kan være en tilbakevendende farge eller en spesiell type materiale du liker. Hold styr på viktige stoffprøver og mål i tilfelle du støter på et matchende møbel eller noe annet spesielt.

Mal og tapetser i en fargeskala du liker

La deg inspirere av alle verdens farger. Én farge kan sette stemningen i et helt rom. Men det kan også fremheve noe helt annet.
En lys grå nyanse på veggene kan for eksempel fremheve det hvite snekkerarbeidet. Lek med fargene. Du kan alltid male på nytt.

Finn fargen som passer deg

imagexpnen.pngimagejwjh.png

 

Riktig belysning i hjemmet bidrar til både lys og stil

Det er lett å glemme hvor viktig det er å ha riktig belysning i et hjem. Et tips er å prøve å finne den rette blandingen mellom generell belysning, punktbelysning og stemningsbelysning. Da får du de viktige delene. Og vakre lamper er også en strålende interiørdetalj.

imagesju5p.png

 

Invester i møbler som passer til rommets størrelse og planløsning

Husk at mindre områder føles romsligere med penere møbler. Og omvendt: hvis du har god plass, kan du la sofaen ta vare på seg selv. Mangler du noen møbler som gir hjemmet det lille ekstra løftet? Ikke glem at du kan gjøre skikkelige kupp i bruktbutikker. Da får du også patina med på kjøpet!

imagej7vin.pngimage3nijg.png

Belysning

Finn fargen som passer deg