Din nye boligVi hjelper deg med et trygt boligkjøp

Å kjøpe bolig er en av de viktigste hendelsene i livet ditt. Derfor vil vi at det skal være så trygt og enkelt som mulig for deg å kjøpe en ny bolig av oss.

Fem tips til deg som akkurat har kjøpt din første bolig!

TRYGT OG ENKELT BOLIGKJØP

Peab Bolig benytter både egne selgere og eksterne registrerte meglere som formidler våre boliger. Du finner kontaktinformasjon til respektive selger, megler på siden for boligprosjektet.

Fordeler med å kjøpe nytt

HVORFOR BØR DU KJØPE NYTT?
Det er noe helt eget ved følelsen av å kjøpe en splitter ny bolig! Ingen skavanker, hakk i parketten eller spikerhull i veggene - du og din nye bolig starter med blanke ark. Det finnes også mange rasjonelle, fordeler ved å kjøpe nybygg fremfor brukt. Nedenfor presenterer vi åtte av dem.

images0xe.png

Noe mange ikke tenker på er at det faktisk er lønnsomt å kjøpe nybygg sammenlignet med å kjøpe bruktbolig. Når du kjøper en brukt bolig betaler du dokumentavgift til staten på 2,5 prosent av hele kjøpesummen. Ved å kjøpe nytt eller bolig under oppføring, beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien. Dette gir vesentlig lavere kjøpsomkostninger. I tillegg betaler du bare ti prosent av kjøpesummen når du signerer kjøpskontrakten. Resten betaler du ved overtakelse.

imagewcea.png

LAVERE STRØMREGNING, MER MILJØVENNLIG
En ny bolig er energivennlig, og det betyr lavere strømregning. Mange har inntrykk av at det er dyrere å kjøpe nytt enn brukt, men ser man på totalkostnadene så kommer en ny bolig ofte godt ut. Når det gjelder oppvarmingskostnadene er det betydelige forskjeller mellom nye og brukte boliger. Utgiftene til oppvarming er vesentlig lavere i og med at en ny bolig normalt sett er vesentlig bedre isolert enn en brukt bolig. Bærekraftig kvalitet i boliger, bygg og bygde omgivelser reduserer miljøbelastningene og bedrer livskvaliteten også for kommende generasjoner.

INGEN OPPUSSING - BEDRE STANDARD OG MINDRE VEDLIKEHOLD
Ved kjøp av ny bolig får du i dag en høyere byggteknisk standard enn for bare noen år siden. Gjennom forskriften TEK17 bygges det med bedre isolasjon, balansert ventilasjon, vannbåren varme, flere el-uttak, større heisrom og høyere krav til brannsikkerhet m.m.  Det er også krav til tilgjengelighet for rullestol. Ved kjøp av helt ny bolig trenger du ikke bruke tid på oppussing og vedlikehold på mange år. I tillegg er bygget nytt, og det er derfor ingen planer eller behov for utbedringer og vedlikehold i nær fremtid. Dette sørger for forutsigbare felleskostnader for deg som boligkjøper.

image9bwsv.png
Med god planlegging av din nye bolig får du en bolig som passer perfekt for deg! Det avholdes befaringer før overtagelse, ved overtagelse og ett år etter overtagelse. Eventuelle feil som avdekkes vil bli rettet. Dette gir også en ekstra trygghet som du ikke vil ha ved kjøp av en brukt bolig.

VELG HVORDAN DIN NYE BOLIG SKAL SE UT
Kjøper du en ny bolig i tidlig fase av prosjektet, kan interiørløsningene du har drømt om bli til virkelighet. Du kan påvirke valg av gulv, kanskje ønsker du å flytte en vegg, velge en annen farge på overflater, ønsker deg et kjøkken som ikke er standard eller noen lekre fliser på badet. Som kjøper i et nybyggprosjekt vil du gjennom tilvalgsprosessen få muligheten til å gjøre individuelle tilpasninger.MODERNE LØSNINGER OG GOD STANDARD
I en ny leilighet er hver kvadratmeter utnyttet langt mer effektivt enn i eldre boliger. Det er i tillegg fokus på høy grad av lysinnslipp og løsninger som løfter tilværelsen, blant annet gode balkonger og romslige uteplasser. Det stilles også strenge krav til materialbruk og byggemetoder i nye boligprosjekter. Det gir boliger med god isolasjon, bedre inneklima, og lavere strømkostnader.

FORUTSIGBARHET OG GARANTI

Ved kjøp av bolig under oppføring gjelder bustadoppføringslova.
Denne gir kjøper lovfestet 5 års garanti, og man har dermed flere og bedre rettigheter enn ved kjøp av brukt bolig. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt bolig. Det avholdes befaringer før overtagelse, ved overtakelse og ett år etter overtakelse. Eventuelle feil som avdekkes vil bli rettet. Dette gir også en ekstra trygghet som du ikke vil ha ved kjøp av en brukt bolig.

imageyosk.png

MER TID TIL DET SOM ER HYGGELIG

Lei av å bruke tid på å klippe gresset, måke snø, beise huset og bruke kveldene på å vedlikeholde en brukt bolig?
I nybygg kan du senke skuldrene. Her kan du flytte rett inn, og bruke mer tid på det som er hyggelig!

imagew0t6.png

FINE FELLESOMRÅDER

Pent opparbeidete fellesområder som kan brukes av store og små er noe man ofte får ved å flytte til et nytt boligprosjekt. Mange har parsellhager for dyrking av frukt og grønt, det legges til rette for takterrasser med plass til selskaper, og ofte også fellesstuer og gjesteleiligheter. I tillegg er felles sykkel- og skiboder noe som går igjen i mange nybygg, gjerne med smørerom og verksted for fiksing av småting.

imagem221.png

.

imagexf9.png