Innred boligen din med lamperGod belysning skaper stemning

Vi trenger lys for å føle oss bra og kjenne glede. Men siden vi bor i et land som i seks måneder har et begrenset antall timer med dagslys, er det ikke alltid like lett. Høsten og vinteren er også en tid vi tilbringer mye innendørs, noe som stiller høye krav til belysningen som er tilgjengelig i boligen. God belysning er avgjørende for å skape stemning og du trenger faktisk langt flere lamper enn du kanskje tror. Her er noen tips til å innrede med både skulpturelle, dekorative og praktiske lamper i en perfekt miks.

 

imagekv7m.png

HVOR MANGE LAMPER SKAL MAN HA I ET ROM?

Avhengig av størrelsen på et rom, bør du ha mellom 5-10 lamper. Ja, du leste riktig - 5 til 10 lamper.
For ekstra god dynamikk bør du kombinere alt fra taklamper, gulvlamper og bordlamper for å få et mer behagelig lys som kommer fra alle kanter og fra ulike nivåer.
Da blir hjemmet umiddelbart et koselig, opplyst og behaelig sted å være.

imagetc1tr.png

  • Når du skal planlegge belysningen i din bolig, så husk at det alltid er bedre med flere mindre lyskilder i forskjellige hjørner fremfor én stor i taket. Takbelysning av den typen bør kun brukes i midten av et stort rom og der hvor du virkelig trenger godt lys, eksempelvis i gangen og på badet. Her bør du også ha andre lyskilder som supplement slik at du bare bruker takbelysningen når du virkelig trenger det.

  • Sørg for at du har mange typer lamper, både bord-, vegg-, tak- og gulvlamper, så du har lys i forskjellige høyder. Det er viktig med en god miks av forskjellige typer belysning, og det skaper samtidig variasjon i uttrykket.

  • Bland også enkle, klassiske lamper med noen som er litt mer sprelske, fargerike og skulpturelle, og fungerer som blikkfang på utvalgte steder. Bruk dem gjerne til å understreke din personlige stil.

  • Dersom du er glad i å ommøblere og gjøre små og store forandringer, må du heller ikke glemme lampene. En bordlampe er den mest fleksible typen i så måte, den er enkel å flytte og passer inn mange steder. Å sette en lampe på et nytt sted gjør større forskjell enn du tror.

  • Dersom du har et hjemmekontor, enten det er et eget rom eller en sone i et annet rom, så forsøk få det til å gli inn i resten av innredningen din med mykt, stemningsskapende lys i tillegg til praktisk arbeidslys.

  • Husk å plassere lamper på litt uventede steder, sånn at de blir et overraskende element i hjemmet ditt:  På en liten vegghylle, oppå et høyt skap eller midt i en reol.

imageoqnp.pngimagetrcxh.png