Akkurat kjøpt din første leilighet?På tide å flytte hjemmefra

Fem tips til deg som skal flytte hjemmefra for første gang

Å flytte hjemmefra for første gang kan føles både utfordrende og vanskelig. Vi har satt opp en liste over de fem tipsene vi mener er de viktigste å tenke på i forkant av flytting. 

 • Flyttemelding og adresseendring
  Når du flytter, må du sende melding om flytting til folkeregisteret slik at du er riktig registrert. Det er best om du registrerer deg før flyttingen, men du har opptil en uke etter flyttingen. For ikke å gå glipp av post som går til din gamle adresse, er det lurt å endre adressen slik at posten din blir sendt til din nye adresse i stedet.
  Hvis du vil lese mer om hvordan det fungerer å sende inn flyttemelding, kan du gjøre det på linken til skatteetatens nettsider her under:

Melde flytting til Folkeregisteret

image6s20e.png

 • Tegn Innboforsikring
   Noen ganger skjer dessverre ulykken, og da kan det være greit å ha tegnet en innboforsikring. Dersom du ikke har forsikring, vil du ikke motta noen erstattning, hvis det for eksempel er innbrudd eller brann i hjemmet ditt.
  Innboforsikringen skal dekke alt innbo (møbler, klær, tepper, bøker, elektriske apparater) og løsøre (sykkel, barnevogn, kjelke, sportsutstyr, verktøy, penger etc.). 
  Innboforsikringen skal dekke verdien av alt løsøre i hjemmet. Her er du selv ansvarlig for at du har riktig forsikringsdekning.

 • Tegn abonnement på strøm og internett
  Når du flytter hjemmefra, er det fint og umiddelbart tegne abonnement på strøm og internett. Det smarteste er å sammenligne ulike abonnementer i forkant, for å få oversikt over hvilke som gir deg mest fordeler. Det er store variasjoner.
  Det kan for eksempel være greit å vite hvor lang oppsigelsestid du har på et abonnement hvis du ønsker å si det opp i fremtiden.

 • Skriv en handleliste for leiligheten
  Når du flytter hjemmefra, kan det føles veldig spennende å kjøpe nye møbler, male og innrede ditt nye hjem. I blant kan det ta litt tid å få kjøpt inn alt som behøves i hverdagen. Vårt tips er å skrive en handleliste og starte med ting du bruker hver dag, som oppvaskmiddel, kluter, såper, stekepanne, gryter og servise. Det er kanskje ikke det morsomste å kjøpe i begynnelsen, men gjør det mye lettere når det er på plass i ditt nye hjem.

 • Hjelp til å flytting
  Som regel blir det mye mer å flytte enn du tror fra begynnelsen. Det er lett å tenke at du ikke har mange ting, og at flyttingen er enkel. Lei et flyttebyrå eller inviter familie og venner til å hjelpe til med bæringen, og avslutt dagen med å tilby den obligatoriske flyttepizzaen.

image8xcxi.png