12 TRENDER Å HOLDE STYR PÅ INREDNINGSTRENDER FOR 2023/2024

Nå er det tid for å ønske nye trender velkommen inn i våre hjem. Neste år kommer vi blant annet til å boltre oss i stearinlys i ulike former og farger samt vakre glassformasjoner, rotting og keramikk. Trender er noe som kommer og går. Med inspirasjon fra disse oppdager vi nye interiørfavoritter og kombinasjoner, som forhåpentligvis vil være et langvarig tilskudd til hjemmet!

Peabs sortiment og interiørdesignsjef Mia Schöning, har blant annet boltret seg i vakre ting, utstillinger og foredrag på Formex 2023 og har fått god innsikt i hva vi har å se frem til neste år. Formex har en fin bredde og tilbød som vanlig noe både for de modige som ønsker å svinge seg i interiøret, samt de samme detaljene og ideene for de som foretrekker en mer avslappet base.

Det eneste du selv egentlig trenger å gjøre er å virkelig identifisere hvilken følelse du vil komme hjem til, deretter velger du ut favoritter fra kommende trender. Ingen velger alt, men alle finner noe!

Les mer om hvilke materialer, farger og detaljer som vil være synlige i hjem og butikker i den nærmeste tiden.

 

imagepe22p.png

INNREDNINGSTRENDER I 2023
Hvilke trener spås en lys fremtid, hva vil dominere innholdet på interiørfronten i sosiale medier, og hvilken interiørtrender vil få lov til å flytte inn hos deg?

Man kan ane en klar rød tråd når det gjelder materialer og former, til de mindre, men likevel viktige detaljene og lyskildene.

 • Nå inviterer vi naturen inn i hjemmene våre og lar plantene bli en del av interiøret, ikke minst på veggene. Nesten som et maleri av planter som tilfører farge og samtidig bidrar til et bedre inneklima.
 • En av de sterkeste trendene når det gjelder materialer i alt fra møbler og interiørdetaljer er strukturelle og taktile overflater som skaper effekt og variasjon.
 • Den allerede eksisterende trenden med runde bord er kommet for å bli. Vi elsker fortsatt runde bord, både når det gjelder salongbord og spisebord.
 • Vi lagrer og organiserer som aldri før på kjøkkenet. Etterspørselen etter gjennomtenkt og god lagring øker. Det tradisjonelle spiskammeret kan nå begynne å gi plass til en ny måte å lagre tørrvarer på, nemlig et walk in spiskammer. Som et walk in closet, men for mat.
 • Glass i alle slags former ligger høyt på listen: i form av vaser, lyslykter og lamper. Glasset kan dessuten gjerne også ha en farge i den rød-rosa, beige og oransje fargeskalaen.
 • Kle gjerne både vegger og tak i din favoritttapet eller farge. Mal taket og match vegger og listverk i samme nyanse.

HVILKE FARGER BLIR VÅRE FAVORITTER I 2023

Farger gir en fin mulighet til å forandre følelsen hjemme - på en enkel måte. Med enkle grep og nøye gjennomtenkte valg kan vi gjøre mye med de trendene som gjelder innen farger i 2023.

Fargene vi spås å se mest av fremover er blekrosa, aprikos, beige, oransje og mørkerøde toner. Her har vi høstens sterkeste og mest kommersielle fargeskalaer.

Kontrastfarger er også et tilbakevendende fargetema når nye trender presenteres. I de kommende årene er det kontrastfargene blå og rød som dominerer, i sine klareste farger.

Farger på badet beveger seg fra beige og avslappende til mye farge og mønster på både fliser og tilbehør.

image7j4kq.png

INTERIØRDETALJER SOM FÅR FLYTTE INN I VÅRE HJEM I 2023
Detaljene bidrar til helheten og hjelper til å skape karakter og personlighet. Nøye utvalgte elementer gir en herlig dynamikk og binder alle deler av rommet sammen. Enten du er ute etter den minimalistiske stilen med et nedtone designspråk eller du vil at rommene dine skal fortelle mange forskjellige historier, er det detaljene som er fellesnevneren.

I 2023 kan vi oppsummere detaljene som vil dominere våre hjem i form av: keramikk, urner, glass og naturlige elementer.

 • Vi kan ikke få nok av rotting og strå. På vegger, i møbler og tepper, i borddekking og mer. Det ser ikke ut til å være et sted hvor rotting ikke passer.
 • Klynger av asymmetrisk plasserte lamper er en trend for 2023.
  Vi ser flere taklamper som kombineres i ulike høyder, gjerne lamper med halmskjermer.
 • Robust keramikk og massive urner var gjenganger hos Formex. Tenk store keramiske kunstverk som blir et "statement piece" i rommet.

image26x4x.png

HVORFOR KOMMER DET NYE TRENDER ÅR ETTER ÅR?
Nye trender gjenspeiler ofte omverdenen, og våre behov i hjemmet endres i forbindelse med utviklingen. De siste årene har man blant annet sett en foranding i hjemmets betydning og hvordan behovet for en bolig med fokus på gjenninnhenting og hvile og har økt.
Dette kan ses spesielt i de nyeste trendene der valg av farger og materialer peker på et stort behov og et ønske om en varm og koselig interiørstil.

GLEM IKKE Å DEKORERE BASERT PÅ DIN PERSONLIGE STIL
Nye trender kommer og går, men det er selvfølgelig like viktig å ikke vandre ut i jungelen av alt som krever vår oppmerksomhet i sosiale medier og interiørmagasiner. Din personlige stil skal alltid skinne gjennom, du er du som skal trives i hjemmet ditt!

Dekorer derfor med fargevalg og attributter som du liker og ser for deg at du vil beholde over tid. La trendene inspirere og motivere til å kanskje våge noe nytt. Velg interiørinnslag basert på dine egne preferanser og forutsettninger.

Interiørdesign skal være gøy og spennende- og du skal innrede hjemmet ditt for deg.