BærekraftSunt hjem for deg og din fremtid

En grønn tråd i din bolig

Alt vi i Peab Bolig planlegger og gjennomfører skal være i tråd med våre forretningsetiske retningslinjer. Når du flytter inn i din nye bolig, kan du være sikker på at bærekraft er en hjørnestein i alle deler av vår boligbygging - fra første idé til valg av materialer og innredning i boligen.

Boligen din er en viktig del av en bærekraftig morgendag. Vi i Peab Bolig er stolte av det vi skaper i lokalmiljøet, og som lokal samfunnsbygger bryr vi oss om menneskene og stedene som er berørt av det vi bygger nå og i fremtiden. De fleste av våre nye boliger skal sertifiseres etter Svanemerket, som er et godt miljøvalg blant annet fordi det har lavt energiforbruk, godt inneklima og høy kvalitet.

Smart for lommeboka og miljøet

Boligen din skal være smart og klok. Den skal ha lavt energiforburk som hjelper deg til å spare penger og bidrar til en bærekraftige verden. Når vi bygger, velger vi materialer, installasjoner og teknologi med tanke på miljøet og fremtidige generasjoner. Energismart er rett og slett klimasmart.

Hvordan skaper vi bærekraftige boliger?

Det vi bygger i dag skal møte morgendagens krav til god etikk og gjennomtenkt miljøfilosofi. Vårt bærekraftige arbeid skal gi deg flere fordeler:

  • Du kan bo, jobbe og leve i trygt og sunt miljø.
  • Nærhet til kommunikasjon og service.
  • Vi bygger med materialer av høy kvalitet som varer over tid.
  • Boligene har lavt energiforburk og slipper inn mye dagslys.
  • Vi bruker energibesparende produker som for eksempel klimavegger, vinduer, led-belysning, fjernvarme, vannbåren gulvvarme.
  • Ved individuell strømmåling i boligen, får du tilnærmet oversikt over strømforbruket ditt.
  • De fleste av våre nye boliger skal miljømerkes med Svanemerket.

Svanemerket for et sunt hjem

Vi vil at du skal flytte inn i et sunt hjem. Du skal føle at vi jobber med størst omtanke for helse og miljø, når vi bygger din bolig. Derfor jobber vi med Svanemerket - Nordens offisielle miljømerke. Vi hjelper deg å ta et bærekraftig valg.

Energieffektiv bolig

En svanemerket bolig gir deg lavere energibruk, noe som betyr redusert klimapåvirkning og reduserte kostnader for boligen din. Materialene vi bygger med gir deg et sunnere innemiljø. En gjennomtenkt drifts- og vedlikeholdsplan bidrar til at boligen forblir energieffekktiv.

Svanelogoen vises på de boligprosjektene som har merket.

El som tar hensyn

I alle svanemerkede boliger skal elektrisitet produseres med fornybare energikilder som vann, vind, biomasse eller sol.

Bidra til et bærekraftig samfunn

Gjennom Svanemerket og andre miljøkrav i våre boliger, bidrar Peab Bolig til et mer bærekraftig samfunn. Det er i tråd med vår forretningsidé som er den nordiske samfunnsbyggeren med lokal tilstedeværelse. Vi er stolte av kunne tilby deg et bedre bomiljø, noe som gjør at du også er med på en bærekraftig morgendag.