BYGGINGEN ER I GANGFørste spadetak!

imagey6kzq.png

Fra venstre: Administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling, leilighetskjøper Asbjørg Berg og varaordfører Tor Petter Ekroll fikk æren av å ta det første spadetaket da byggearbeidet med Peer Gynt Toppen offisielt ble startet.

NÅ STARTER VI BYGGINGEN AV PEER GYNT TOPPEN!

Byggearbeidene er ofiselt startet på Peer Gynt Toppen.

Det var veldig hyggelig at så mange av boligkjøperne i 1. byggetrinn, deltok på denne markeringen på tomten. Første byggetrinn består av 52 leiligheter som skal stå klare juni 2024.

Vi har lagt vekt på at det skal være god variasjon i størrelsen på boligene – så dette blir attraktivt for både førstegangskjøpere og godt etablerte, forteller prosjektleder Haakon Hidem Sætre i Peab Eiendomsutvikling.

– I denne delen av Moss er det mange godt voksne som nå bor i enebolig eller rekkehus, og som ønsker å flytte til en praktisk, moderne leilighet. Vi vet at mange av disse vil fortsette å bo i området, heller enn å flytte til sentrum eller ut av Moss.

Nærhet til marka, turveier, fjorden, Vannsjø, sykehuset, E6 og jernbanen gjør beliggenheten svært attraktiv for Peer Gynt Toppen.

Grunnarbeider ut året

– Når vi nå starter grunnarbeidene, blir det sprengning og masseforflytning og arbeid med utvendig vann og avløp de første månedene, forteller Charlotte Dangstorp, som er prosjektleder for Peab Bygg Østfold.

I desember kommer Peabs betongfagarbeidere, og arbeidet med støttemurer kan begynne. Så starter byggingen av selve boligblokkene i løpet av januar 2023. Bærekonstruksjonen oppføres i betong og stål med egenproduksjon av betongarbeider.

Byggetrinn 1 består av to blokker som får felles parkeringsgarasje i kjelleren.

Dangstorp håper å få til en glidende overgang til byggestart for trinn 2, som blir av tilsvarende størrelse og utforming.

Stort behov i denne delen av Moss

Kenneth Hareide er daglig leder for Eiendomsmegler1 i Moss. Han forteller at nesten halvparten av leilighetene i byggetrinn 1 er solgt.

– Vi ser ofte at interessen skyter i været når folk ser gravemaskiner og aktivitet på tomta. Og siden det er lenge siden det er bygd nye leiligheter i denne delen av Moss, regner vi med at mange i områder melder sin interesse når de ser at byggingen er i gang, sier Hareide.

Les mer i Moss Avis